Sony Xperia Z4 tablet paling nipis di pasaran - MetroPost Malaysia
Sony Xperia Z4 tablet paling nipis di pasaran

Sony Xperia Z4 tablet paling nipis di pasaran

Share This
SONY Xperia Z4 catat rekod tablet paling nipis di pasaran.
SONY Xperia Z4 Tablet yang baru diperkenalkan secara rasmi awal Mac baru-baru ini kini memegang gelaran tablet 10 inci ternipis dan tercanggih dengan dilengkapi spesifikasi terkini.

Tablet terbaharu milik Sony Mobile tersebut hanya mempunyai ketebalan sekitar 6.1 milimeter dengan berat sekitar 395 gram.

Tablet ini dikuasakan oleh cip pemprosesan Snapdragon 810 64 Bit, GPU Adreno 430 dan turut dibantu dengan RAM sebesar 3GB, cukup berkuasa untuk memastikan segalanya berfungsi dengan baik.

Ia juga dilengkapi dengan sistem operasi Android terbaharu iaitu Android 5.0 Lollipop, memori terbina 32GB ditambah dengan sokongan sdcard, kamera utama 8 megapiksel Sony ExmorRS dan 5 megapiksel di bahagian hadapan bagi memenuhi keperluan selfie anda.

Selain itu, Sony Xperia Z4 Tablet ini turut dilengkapi dengan speaker Stereo, sambungan 3G/LTE untuk data yang pantas dan bateri sebesar 6,000mAh. Pihak Sony menyatakan bahawa tablet ini mampu bertahan selama 17 jam apabila menonton video secara berterusan.

Salah satu perkara yang amat menarik perhatian peminat tablet Android, Sony Xperia Z4 Tablet ini turut menggunakan skrin bersaiz 10 inci dengan resolusi 2K (2560x1600 piksel, 300ppi).

Teknologi Sony’s Triluminos Technology dan X-Reality Mobile Engine turut digunakan bagi memastikan paparan yang terhasil lebih cantik.
Ia juga menyokong Hi-Res audio dan fungsi Noise Cancelling, sekali gus menjadikan pengalaman mendengar lebih baik.

Seperti biasa, tablet ini turut kalis air dan debu dengan rating IP68 membuatkan ia mampu bertahan di dalam air tawar selama 30 minit pada kedalaman 1.5 meter. Seperti Xperia M4 Aqua, Xperia Z4 Tablet turut hadir dengan port USB terbuka tanpa penutup memudahkan lagi proses pengecasan.

Model LTE dan WiFi dijangka akan mula dijual pada Jun tahun ini namun tiada sebarang maklumat rasmi dikongsikan mengenai harga jualan rasmi. - Sumber: Utusan Online

No comments:

Post a Comment